İSTANBUL / KARTAL - Medine Tayfur Sökmen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Medine Tayfur Sökmen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Soğanlık Yeni Mahalle, Baltacı Mehmet Paşa Sokak, No14 Kartal İSTANBUL
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, her yönden nitelikli, sosyal, kültürel ve bilimsel altyapı ve donanıma sahip, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, aldığı eğitimi yaşantısında uygulayabilen, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, sorumluluk sahibi, adaletli, ahlaklı, hoşgörülü ve kişisel disiplin ilkelerine bağlı, kendine güvenen, kendini sorgulayan, araştırmacı ve kültürlü gençler yetiştirerek, Medine Tayfur Sökmen Lisesi`ni İstanbul`un nitelikli eğitim ve öğretim veren liselerden biri haline getirmektir.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, bilgi ve becerili, kendine güvenen bilimsel düşünen, vatanını ve milletini seven, sürekli kendini yenileyerek gelişmeleri takip eden, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğrenime yönelmiş, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, toplumsal değerlere duyarlı, olayları çok yönlü ve objektif olarak değerlendirebilen, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilere sahip, yabancı dili dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde kullanabilen, geçmişimizden güç alan, geleceğe umutla bakan, özgüveni yüksek gençler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tam gün eğitim.
9,10,11 ve 12. sınıflar : 09:00 -16:10
Doğalgazlı merkezi sistem.
Ulaşım
Toplu taşıma araçları ile E-5(D-100) üzerinde Soğanlık Metro Durağında inerek 10 dk. da okulumuza ulaşabilirsiniz. Araba ile gelirken Soğanlık köprüsünden Soğanlık Yeni Mahalle tabelasını takip edip Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Camiinden sola döndüğünüzde 20 metre sonra solda okulumuza ulaşabilirsiniz.
İlçe merkezine 1,5 km uzaklıktadır.